Confidenţialitate

Germania: Cei mai mulți copii au contractat virusul SARS-CoV-2 în afara școlii | AUDIO

Germania a ajuns la concluzia că majoritatea copiilor au contractat virusul SARS-CoV-2 în afara școlii. Au făcut un studiu amănunțit în orașul Hamburg, oars unde aproape 400 de copii au fost infectați cu COVID 19.

Copiii din oraşul german Hamburg au avut de patru ori mai multe şanse să contracteze COVID-19 în timpul unor petreceri sau adunări private decât la şcoală, arată o analiză a cazurilor apărute la copii în perioada august – octombrie.

Autorităţile şcolare au declarat că 78% dintre cei 372 de copii infectaţi cu COVID-19 între vacanţa de vară şi cea de toamnă au contractat coronavirusul în afara şcolii, iar şansele de îmbolnăvire se înjumătăţesc în cazul copiilor sub 12 ani faţă de cei mai mari.

Multe şcoli au înregistrat o singură infectare în termen de 10 zile, sugerând că este puţin probabil ca elevul afectat să răspândească virusul colegilor de clasă.

Dintre cele 472 de şcoli din Hamburg, 171 au înregistrat cazuri de COVID-19, însă doar 23 dintre acestea au înregistrat mai multe cazuri de infectări.

Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou în Europa, Germania a impus pe 2 noiembrie un lockdown de o lună, închizând baruri şi restaurante, însă menţinând deschise şcolile şi magazinele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae