Confidenţialitate

Un bărbat din Germania s-a vaccinat de peste 200 de ori împotriva COVID în doi ani și jumătate. Cercetătorii au primit acordul pentru a-l studia | AUDIO

Un bărbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori împotriva COVID în doi ani și jumătate. Omul „hipervaccinat” pare să nu fi suferit niciun efect negativ, spun medicii. Cercetătorii au primit acordul bărbatului pentru a studia răspunsul organismului său la multiplele imunizari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cazul germanului de 62 de ani din Magdeburg apare în revista „The Lancet Infectious Diseases”, citată de BBC și The Guardian. El a cumpărat și administrat vaccinurile în mod privat.

Experții de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg au aflat despre bărbat dintr-un articol de ziar şi l-au invitat să se supună la diverse teste, iar omul a fost interesat.

Echipa de cercetare a declarat că a văzut confirmarea oficială pentru 134 de vaccinări, cu 8 seruri diferite împotriva COVID-19. Probele au fost furnizate de procurorul public al orașului Magdeburg, care a deschis o anchetă sub acuzația de fraudă, dar nu a fost depusă nicio plângere penală.

Testele de sânge și salivă au confirmat că sistemul imunitar al barbatului era complet funcţional. Anumite celule imunitare şi anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2 erau totuși prezente în niveluri considerabil mai ridicate în comparaţie cu persoanele care primiseră doar trei vaccinuri.

Cercetătorii au testat și mostre de sânge congelate ale bărbatului, care fuseseră depozitate în ultimii ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Sănătății: Registrul bolilor rare va fi înființat anul acesta. Copiii, testați pentru depistarea anumitor boli din prima zi de viață | AUDIO