Confidenţialitate

Germania: Angela Merkel și-a confirmat statutul de favorită în dezbaterea cu Martin Schulz – VIDEO

În Germania, duminică, a avut loc singura dezbatere televizată dintre Angela Merkel și Martin Schulz, înainte de alegerile legislative.

Cancelarul german și-a confirmat statutul de favorită la propria succesiune, comentează presa germană.

Rivalul său, social-democratul Martin Schulz, avea nevoie de o victorie pentru a inversa tendința, dar a eșuat.

Alegerile parlamentare din Germania sunt programate pe 24 septembrie.

 

Merkel a oferit o performanță plină de încredere, Schulz nu a reușit practic în niciuna din aceste ofensive“, iată cum comentează cotidianul de centru-stânga Süddeutsche Zeitung dezbaterea urmărită de milioane de alegători germani.

Martin Schulz trebuia să câștige dezbaterea pentru a reduce diferența semnificată din sondaj, dar a nu a reușit acest lucru.

Între altel, social-democratul a încercat să o critice pe Angela Merkel pentru că a deschis porțile țării în fața a sute de mii de refugați, fără succes însă.

A fost abordată și problema respectării drepturilor cetățenilor din Turcia – moment în care Angela Merkel a contraatacat și a spus că e de acord chiar cu opririea negocierilor privind aderarea Turciei la Uniunea Europeană.

Concluzia presei germane:  “Candidatul Schulz este o persoană simpatică. Dar simpatia nu este suficientă pentru a deveni cancelar”.

https://www.youtube.com/watch?v=_VExII1m1tM