Confidenţialitate

Germania: Accesul în magazinele ne-esențiale, permis doar în baza testelor negative COVID și cu programare | AUDIO

De altfel, de luni, în Germania se extinde folosirea testelor rapide: acestea sunt utilizate în școli, pentru testarea elevilor, iar angajatorii trebuie să pună la dispoziția angajaților care nu pot lucra de acasă  teste rapide COVID.

Luiza Ștefănescu, româncă angajată în sistemul de protecție socială din Germania:

„S-a început folosirea testelor rapide, angajatorii trebuie să pună la dispoziția angajaților care nu pot lucra de acasă aceste teste, se permite accesul în magazinele ne-esențiale numai cu programare și dovada unui test rapid negativ. Începând de luni, 12 aprilie, urmează să fie testați și elevii, la școală, prin intermediul acestor teste rapide.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât despre ieșirile în oraș, acestea sunt permise doar pentru grupuri mici. Regulile au rămas stricte, mai spune Luiza:

„Întâlnirile între persoane sunt foarte limitate. astfel, seara, după ora 21.00, au voie afară numai persoane singure sau maxim cupluri, iar vizitele nu mai sunt permise. În timpul zilei, se pot întâlni afară maxim 5 persoane din două familii, iar înăuntru o familie cu maxim o persoană din exterior.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Se încearcă și accesul în restaurante pe baza testelor rapide COVID:  Germania a testat regional această măsură.

Virgil Chiriac, un român stabilit în Germania de mai mulți ani:

„S-a încrcat un nou model de măsuri anti-corona. Aici, localnicii sunt obligați să poarte măștile în toate spațiile publice, în schimb au posibilitatea să ia masa la restaurant. Trebuie însă să facă dovada că nu sunt infectați, adică să facă un test rapid, care, de multe ori, este pus la dispoziție chiar de restaurant, în mod gratuit.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.