George Michael, sărbătoritul de miercuri din Deşteptarea

George Michael a vândut peste 80 de milioane de albume pe plan internaţional, fiind cel mai difuzat artist la radiourile din Marea Britanie în perioada 1984 – 2004.

‘Cred că muzica este cel mai mare dar dat de Dumnezeu omului’, declara artistul sărbătorit de Monica, Vlad şi George în rubirca ‘Născut de ziua lui’ de miercuri, din emisiunea Deşteptarea de la Europa FM.

‘Sărbătoritul nostru a primit un cadou uriaș in 1987: un duet cu legenda soul Aretha Franklin. Mult mai târziu, in 1992, a cântat și alături de Queen intr-un concert tribut in memoria solistului Freddie Mercury.

Vocea sa a marcat muzica britanică, sarbătoritul de astăzi fiind cel mai difuzat artist la radiourile din regat in perioada 1984 – 2004

Dupa desparțirea de Wham! a avut incredere in calitatile sale de artist, iar primul album solo, numit Faith a fost vandut in peste 20 de milioane de copii.

Ce mai putem spune despre el? Ca a scos hituri pe banda rulantă, iar noi ne-amintim de Careless Whisper, Too Funky sau Freedom! ’90’, l-au descris Monica, Vlad şi George pe aniversatul George Michael.

George Michael rămâne şi istoria pieselor dedicate sărbătorilor de ani drept un simbol al acestora. Formaţia Wham!, compusă din George Michael şi Andrew Ridgeley, a intrat în istoria muzicii pentru ‘Last Christmas’. Melodia grupului britanic abordează un alt stil comparativ cu cel al altor interpreţi, accentuând o poveste de dragoste încheiată cu ocazia Crăciunului şi rămâne un hit difuzat intens de posturile de radio an de an, în preajma Crăciunului.

George Michael a vândut peste 80 de milioane de albume pe plan internaţional.

Click aici pentru a reasculta cele mai interesante momente din emisiunea Deşteptarea de azi