Confidenţialitate

George Maior, audiat marţi în Comisia pentru controlul activităţii SRI

Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii (SRI) George Maior, ambasador al României în SUA, va fi audiat marţi de Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Luni, preşedintele Comisiei, Claudiu Manda, a precizat că George Maior a confirmat prezenţa sa la audieri, amintește Agerpres.

Pe 28 august, Manda anunţa că îl va invita la comisie pe George Maior.

“Pe domnul Maior am decis să-l invităm la comisie pe data de 4 septembrie, marţi, la ora 11.00. Am semnat o adresă şi mâine va pleca spre Ministerul Afacerilor Externe şi am avut şi un dialog cu domnia sa prin mesaje spunându-i acest lucru”, spunea atunci Manda.

George Maior trebuie să explice declarațiile pe care le-a făcut potrivit cărora scrisoarea avocatului personal al liderului de la Casa Albă este o acțiune de lobby.

Ulterior, Rudy Giuliani a recunoscut că a primit bani pentru a scrie scrisoarea în care critica acțiunile DNA, iar Departamentul de Stat a subliniat că aceasta reprezintă punctul de vedere al unui simplu cetățean care nu are nicio calitate oficială.