George Floyd a fost înhumat la Houston, oraşul său natal

George Floyd, afro-americanul a cărui asfixiere în custodia Poliţiei a provocat proteste în întreaga lume, a fost înmomântat în oraşul său natal, Houston.

Apelurile pentru dreptate rasială au fost principala temă a ceremoniilor funerare, care au durat aproape trei ore.

Miercuri, juriștii din cadrul Camerei Reprezentanţilor va organiza prima audiere pe tema profilului rasial şi a brutalităţii Poliţiei.

Printre persoanele audiate se va afla şi unul dintre fraţii lui George Floyd.

Între timp, Consiliul districtual din capitala Washington DC, a aprobat, marţi, o serie de reforme în structurile poliţiei.

Noile prevederi interzic utilizarea tehnicilor de blocare la nivelul gâtului, care s-a dovedit letală în cazul lui George Floyd, şi obligă comunicarea numelui şi imaginilor provenite de la camerele de corp ale ofiţerilor după „moartea provocată de un ofiţer sau folosirea serioasă a forţei”.

De asemenea, reglementările interzic Departamentului de Poliţie Metropolitană să angajeze persoane cu istoric documentat de conduită necorespunzătoare.

Adunarea statului New York şi Senatul, ambele controlate de opoziția democrată, au adoptat, luni, interdicţia pentru agenți de a folosi tehnici de sufocare a suspecților, darbşi un proiect de lege care solicită forţelor de ordine să dezvăluie disparităţile rasiale în cadrul poliţiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS