Confidenţialitate

George Copos, urmărit penal pentru plagiat

Fostul patron al echipei de fotbal Rapid, George Copos, are din nou probleme cu legea.

El este urmărit penal pentru plagiat, fiind bănuit că a copiat una dintre cărțile pe care le-a scris în perioadă în care a stat după gratii.

Acea lucrare i-a adus lui George Copos 30 de zile de libertate, el beneficiind de eliberarea condiționată.

Astăzi, a fost audiat în acest dosar, în calitate de martor, și fostul internațional Gică Popescu – în condițiile în care cei doi au fost colegi de celulă o perioadă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti, George Copos este suspectat pentru săvârşirea infracţiunilor privind drepturile de autor, fals în declaraţii şi participaţie improprie la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că fostul patron al Rapidului a copiat pasaje întregi din lucrarea scrisă după gratii și intitulată  „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele 14-16.

Lucrarea a fost publicată în 2014 și i-a adus acestuia 30 de zile de libertatea.

George Copos e acuzat și că i-a determinat pe membrii comisiei care i-au acceptat eliberarea condiționată să-și îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu.  În total, fostul finanțator al Rapidului a scris după gratii 5 cărți – după cum declara acesta atunci când a fost eliberat.  Niciuna însă  nu a fost lăsată la vânzare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eu am dormit nu mai mult de 4 ore pe noapte. Dacă citești și îți  faci un program să citești, înseamnă totul pentru un om care este lipsit de libertate.  Veți găsi în lucrările mele teme care nu au fost abordate de specialiști în domeniu”, spunea George Copos.

Surse judiciare citate de agenția de știri Mediafax susțin că Administraţia Penitenciarelor a depus o plângere penală în legătură cu una dintre lucrările scrise de George Copos în închisoare.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a fost chemat în fața procurorilor pentru a da explicații în calitate de martor în acest dosar.

El a împărțit, pentru o perioadă, celula de la Penitenciarul Jilava cu George Copos – ambii fiind atunci condamnați în dosarul transferurilor.