George Copos, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I

Sentința Tribunalului București este definitivă.

George Copos a fost condamnat definitiv de Tribunalul București la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I.

Omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro.

În prezent, George Copos se află după gratii, unde îşi ispăşeşte condamnarea în Dosarul Transferurilor de trei ani și opt luni.

Dosarul Loteria 1 a ajuns în instanță pe 6 iunie 2006, la o saptamână dupa ce George Copos a demisionat din funcția de vicepremier. Potrivit procurorilor DNA, compania sa, Ana Electronic, a vândut Loteriei Române prin interpuși 38 de spaţii comerciale, suma încasată fiind însă de patru ori mai mică decât cea primită în mod real.

Astfel, statul a fost pagubit cu aproximativ un milion de euro.

Ultimul termen al dosarului s-a judecat pe 7 iulie, iar de atunci pronunțarea s-a amânat pe 23 iulie și 13 august, în așteptarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la aplicarea legii penale mai favorabile.

George Copos mai este judecat și în dosarul Loteria 2, alaturi de fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș, fiica lui Dan Voiculescu, Camelia, și alte 10 persoane, pentru manipularea pieței de capital, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Prejudiciul in acest dosar e de 600.000 de dolari.