Genk – Astra Giurgiu: AVANCRONICĂ

Astra Giurgiu încearcă joi seară să facă pasul decisiv spre încă o mare performanță internațională. Campioana României va juca în deplasare în Belgia cu Genk, în manșa a 2-a a 16-imilor Europa League. În tur scorul a fost egal, 2-2, însă antrenorul Marius Șumudică este acum foarte nemulțumit de alegerea arbitrilor. Acesta a declarat la conferința de presă că nu este corect să fie trimisă o brigadă olandeză, mai ales că și tehnicianul adversarilor este tot din țara vecină gazdelor. “Știm toți ce înseamnă Benelux. Mai bine delegau arbitrii din Liege sau Buxelles, că să nu vină de la 100 de kilometri. Ca să nu mai spun că a fost ales un central de 31 de ani, fără experiență”, spune Șumudică.
În altă ordine de idei, antrenorul giurgiuvenilor anunță că echipa lui va juca ofensiv, fiindcă se poate califica doar cu o victorie sau cu o remiză de la 3-3 în sus. În plus, Astra a avut evoluții excelente pe teren străin în actuala campanie europeană: a pierdut doar la AS Roma și a reușit trei victorii, cu West Ham United, Viktoria Plzen și Austria Viena. Statistica îi avantajează totuși pe belgieni – echipa antrenată de Albert Stuivenberg nu a fost învinsă acasă în actuală ediție a Europa League și a câștigat o grupă cu Athletic Bilbao, Rapid Viena și Sassuolo.

Echipa probabilă a campioanei României îl are pe Silviu Lung – portar, o defensivă cu Stan, Săpunaru, Geraldo, Fabricio și Junior Morais, iar din linia mediană Alex Ioniță, Takayuki Seto, Teixeira și Budescu, îl vor sprijini în ofensivă pe Daniel Niculae.
Meciul GenkAstra Giurgiu va începe la ora 22 și 5 minute și va fi transmis de Pro TV și Dolce Sport.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS