Confidenţialitate

GENEVA: Coadă la pachete cu alimente gratuite

Peste o mie de persoane au stat la coadă în Geneva, sâmbătă, pentru a primi pachete cu alimente gratuite.

Situația scoate în evidenţă impactul avut de epidemia de nou coronavirus asupra săracilor şi imigranţilor neînregistraţi în bogata Elveţie, relatează Reuters.

Coada s-a întins pe o distanţă de peste 1 kilometru.

”La sfârşitul lunii, am buzunarele goale. Trebuie să plătim facturi, asigurări, totul…”, a mărturisit Ingrid Berala, o rezidentă din Geneva originară din Nicaragua, care lucrează part-time. ”Este extraordinar pentru că este mâncarea pe o săptămână, o săptămână de uşurare…Nu ştiu pentru săptămâna viitoare”, a spus ea.

Într-o ţară cu aproape 8,6 milioane de locuitori, 660.000 de persoane din Elveţia erau sărace în 2018, potrivit organizaţiei Caritas, majoritatea fiind părinţi unici şi persoane cu un nivel scăzut de educaţie, care nu îşi pot găsi de lucru după pierderea locului de muncă.

Banca elveţiană UBS a calculat că Geneva este al doilea cel mai costisitor oraş din lume pentru o familie formată din 3 persoane, fiind devansată numai de Zurich.

În timp ce venitul mediu este ridicat în Elveţia, acest lucru nu îi ajută pe cei care au dificultăți să îşi asigure traiul zilnic.