Generalul Ştefan Dănilă: Este de aşteptat că Armata SUA să răspundă militar atacului iranienilor | AUDIO

În exclusivitate pentru Europa FM, fostul şef al Armatei, generalul Ştefan Dănilă, spune că în acest moment este de aşteptat că armata SUA să răspundă militar atacului iranienilor.

Fostul şef al Statului Major nu crede că acest conflict se va extinde şi în alte ţări.

„Este de așteptat un răspuns al părții americane, mai ales în condițiile în care s-au anunțat replici din partea președintelui american la orice acțiune agresivă, de escaladare, din partea Iranului. Consider că nu se încearcă realizarea unor alianțe și implicarea altor state în conflict. Conflictul va rămîne un conflict local și se încearcă dezamorsarea situației și nu amplificarea ei”, a spus Ştefan Dănilă la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

80 de cetăţeni americani ar fi murit în atacul cu rachete lansat de Iran în două baze militare folosite de americani în Irak, anunță televiziunea de stat de la Teheran.

Iranul a lansat zeci de rachete asupra bazelor din orașele Al Assad și Erbil din ţara vecină ca răspuns la asasinarea generalului Qassem Soleimani, de către Statele Unite vinerea trecută.

Baza aeriană Al Assad este una dintre cele mai mari şi mai vechi baze militare din Irak, aflată în provincia Anbar, unul dintre punctele centrale ale activităţii grupării teroriste Stat Islamic între 2014 şi 2017, transmite CNN.

Iar baza de la Erbil se află în regiunea semi-autonomă kurdă. Statele Unite au colaborat cu luptătorii kurzi în campania împotriva ISIS.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS