Generalul in rezerva Bartolomeu Savoiu, audiat la DNA

Acesta dă declarații în acelaşi dosar în care judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă este suspectat de trafic de influenţă.

Generalul în rezervă Bartolomeu Săvoiu a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta dă declaraţii în acelaşi dosar în care judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă este suspectat de trafic de influenţă, spun surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de Mediafax, generalul în rezervă este suspectat de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Potrivit anchetatorilor, din august 2014, Toni Greblă ar fi întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Ion Bîrcină şi Constantin Bartolomeu Săvoiu, cunoscut ca ‘Generalul’.

Aceştia ar fi făcut exporturi de produse agro-alimentare, dar ar fi inițiat şi demersuri în vederea achiziţionării de produse de la abatoare, pentru comercializarea lor în Federaţia Rusă şi Republica Moldova.