Confidenţialitate

Gelu Voican Voiculescu, prezent la slujba de comemorare a eroilor din 1989

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a fost prezent, duminică dimineața, la monumentul Revoluției, situat lângă sediul Ministerului de Interne, la o slujbă religioasă în amintirea eroilor din decembrie 1989.

Sâmbătă, el s-a aflat în Piața Universității, la un eveniment comemorativ, unde a fost îmbrâncit și huiduit de mai multe persoane nemulțumite că fostul vicepremier a venit la acea manifestație.

Un bărbat l-a lovit în cap cu un baston, Gelu Voican Voiculescu părăsind Piața Universității însângerat.

Bărbatul care a l-a lovit în cap cu o cârjă a fost găsit de polițiști și dus la audieri, notează Mediafax.

Gelu Voican Voiculescu depunând o plângere împotriva individului de 68 de ani.

Conform Poliției Capitalei, cercetările sunt efectuate de Secția 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial și material.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române, instituție pe care o conduce. Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.