Sociologul Gelu Duminică: Iresponsabilii abia așteaptă să dea shot-uri într-o mare îngrămădeală | AUDIO

Și după 1 iunie, când România va trece la o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, se va păstra proporția celor care nu respectă măsurile de siguranță impuse din cauza pandemiei de coronavirus,consideră sociologul Gelu Duminică.

El a lăudat, la Europa FM, comportamentul majorității românilor în această perioadă:

”Societatea românească s-a comportat mult mai bine decât am fi crezut mulți dintre noi înainte de pandemie. Societatea românească este diversă, nu toți vom fi extrem de responsabili, nu toți vom fi iresponsabili. După 1 iunie vom vedea același lucru: cei responsabili vor continua să fie așa, vor păstra distanța, chiar dacă vor fi pe terasă, vor fi atenți să aibă grijă de ei și de cei din jur, iar cei iresponsabili vor aștepta să se ducă să facă bumtzi-bumtzi și să dea shot-uri pe gât într-o mare îngrămădeală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sociologul Gelu Duminică așteaptă, după data de 1 iunie, o intervenție mult mai hotărâtă din partea statului în privința celor care nu respectă măsurile de siguranță.

”Este o responsabilitate a fiecăruia, dar este și o responsabilitate a statului care trebuie să creeze cadrele necesare pentru manifestarea comportamentelor dezirabile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De luni, se vor redeschide terasele, vom putea circula între localități fără declarautoritatiație pe propria răspundere și vom avea voie să mergem la plajă.

De asemenea, va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar.

Spectacolele în aer liber cu cel mult 500 de persoane vor fi permise, la fel și competițiile în aer liber, dacă nu se referă la sporturi de contact.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS