Confidenţialitate

GCS: Nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii Covid

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că, la nivel national, cât şi la nivelul Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii infectați cu SARS-CoV-2.

”În data de 9 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.537 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 335 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. (…) 1.593 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel national cât şi la nivelul Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, potrivit unui comunicat.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 135 paturi ATI destinate pacienţilor cu SARS-CoV-2.

”Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, menționează GCS.