Confidenţialitate

GCS, după ce Firea a anunțat deschiderea teatrelor: Spectacolele în spaţii închise, interzise

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) atrage atenția că sunt interzise spectacolele în spații închise, după ce primarul Gabriela Firea a anunțat, sâmbătă, deschiderea teatrelor din Capitală.

„Atragem atenţia asupra anunţului făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea, referitor la redeschiderea spectacolelor de teatru ale instituţiilor aflate în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti în spaţii închise.

Menţionăm faptul că, potrivit normativelor în vigoare, spectacolele se pot desfăşura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanţă şi de protecţie sanitară. Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfăşurate în spaţii închise.

Descurajăm astfel de inițiative care riscă să pună în pericol viața și sănătatea comunităților locale, fiind pasibile de sancțiuni contravenționale sau penale”, potrivit anunțului transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

GCS face apel la responsabilitate din partea managerilor teatrelor din Bucureşti și le transmite „să nu transpună în fapt o astfel de decizie a primarului general al municipiului Bucureşti”.

„Menţionăm faptul că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului Bucureşti va acţiona pentru suspendarea unei astfel de hotărâri”, a arătat sursa citată.

Gabriela Firea a anunțat, sâmbătă dimineața, că, de luni, 15 iunie, se redeschid teatrele şi instituţiile publice de spectacol.