Gazonul de pe Arena Națională va fi înlocuit cu unul nou, produs în România

Anunțul a fost făcut de Primăria Capitalei.

Municipalitatea precizează că lucrările vor începe mâine și vor dura 3 zile.

Cum explică, însă, autoritățile starea jalnică în care a ajuns gazonul de pe cel mai mare stadion din România ?

La ultimul meci jucat pe Arena Națională – între FCSB și Astra – gazonul a arătat jalnic: iarbă uscată și, din loc în loc, pâlcuri de culoare verde. De altfel starea gazonului a contribuit la accidentarea mijlocașului portughez Filipe Teixeira.

Primăria Capitalei, care are în administrare stadionul, susține că gazonul s-a deteriorat din cauza caniculei, dar și pentru că în ultima perioadă aici s-au jucat foarte multe meciuri.

După ce a analizat situația din teren, o comisie formată din horticultori și specialiști în întreținerea gazonului a stabilit că singura soluție ca meciurile să se desfășoare în condiții de siguranță o reprezintă înlocuirea actualului gazon.

Acesta nu a rezistat nici măcar un an. Fusese înlocuit în octombrie, anul trecut, când a fost adus din Ungaria.

Primăria susține că de data aceasta va folosi gazon românesc, mult mai ieftin. Costurile sunt la jumătate față de cele suportate anul trecut – menționează municipalitatea. Noul gazon trebuie să fie în stare impecabilă până pe 23 august, când FCSB joacă returul din play-off-ul Champions League cu Sporting Lisabona.

Primăria Capitalei anunță că început procedurile de achiziție a unor ventilatoare speciale care, pe timpul verii vor permite o mai bună aerisire a gazonului și vor menține umiditatea și temperatura potrivită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS