Gazeta Sporturilor: Noi dezvăluiri în scandalul Hexi Pharma

Apar noi dezvăluiri în cazul anchetei jurnalistice demarată de Gazeta Sporturilor în cazul Hexi Pharma. DNA ar fi avut pe masă un dosar detaliat cu patru licitații trucate pentru antiseptice. După ce a trimis dosarul Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, acesta a fost închis fără ca măcar patronul Hexi Pharma să fie chemat la declarații.

 

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, în 2012 procurorii anticorupție au avut pe masă un dosar detaliat cu patru licitații trucate despre achiziția de antiseptice în spitalele Elias, Sf. Ioan, Călărași și Institutul pentru protecția mamei și copilului. DNA a trimis atunci dosarul Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, care a deschis inițial urmărirea penală și a închis cauza doi ani mai târziu fără ca măcar să il audieze pe Dan Condrea.

Unul dintre importatorii de produse antiseptice europene povestește detaliat cum Hexi Pharma câștiga licitațiile cu analize și avize false, ajutată de conducerea spitalelor.

În acel timp Hexi Pharma vindea dezinfectanți în 350 de spitale mai spun jurnaliștii GSP.

Ancheta  arată cum Hexi Pharma a fost ajutată de conducerea spitalelor să câștige licitațiile prin modificarea concentrațiilor dezinfectanților. Chiar dacă firmele concurente au câștigat contestarea licitațiilor, spitalele au reluat procedura pe același tipar sau au ales încredințarea directă.

Alte dosare în care sunt reclamate infracțiunile lui Dan Condrea ar fi rămas neatinse la DIICOT. O persoană apropiată acestuia a depus o plângere penală în care reclamă ”constituirea unui grup infracțional organizat” la Hexi Pharma.

Persoana își scoate și un certificat medical în care îl acuză pe Condrea că l-a bătut cu o rangă.

Anul acesta omul depune o nouă plângere în care vorbește desre spălare de bani în firmele lui Dan Condrea – reclamație care rămâne înregistrată la DIICOT.