Confidenţialitate

Gáspár György: ”Depresia poate avea un sens dacă noi ne oferim șansa să-l descoperim”

Luni seara, de la ora 20, pe frecvențele Europa FM avem întâlnire, la Psihologia Relațiilor, cu psihologul Gáspár György, care răspunde întrebărilor primite de la voi prin WhatsApp la 0728.111.222 și discută despre subiectele sensibile care apar în viețile noastre.

Una dintre întrebările primite la prima întâlnire, prin WhatsApp la 0728.111.222 a fost ”după o perioadă bună, de succes, cum poți evita o depresie în cazul în care vin perioade mai dificile în care realizările notabile cer mai mult efort și timp?”.

În asemenea condiții, Gáspár György spune că vom depăși orice obstacol dacă învățăm să acceptăm realitatea.

”În viziunea mea asupra vieții, noi, oamenii, suntem creați pentru a face față provocărilor vieții, pentru a rezolva probleme și pentru a înainta pe drumul către excelență. Iar felul în care ne raportăm la dificultăți face toată diferența. Dacă respingem, ne încăpățânăm și luptăm cu realitatea, sigur ne va fi din ce în ce mai rău. Nu poți câștiga respingând realitatea, pentru că îți pierzi mințile.

Dacă acceptăm realitatea, chiar și momentele sale cele mai dureroase, și ne bazăm pe #puterearelațiilor, vom depăși orice obstacol.

Depresia este starea pe care o trăim după nenumărate pierderi, după ce luptăm, în zadar, cu realitatea și ajungem secătuiți de energie. Depresia e semnalul clar că este nevoie să facem o schimbare (sau mai multe) în viața noastră, este limbajul divin prin care energia fizică și energia sufletească își unesc forțele pentru a ne determina să luăm atitudine.

Sigur că totul este complicat, deoarece în depresie suntem sleiți fie de puteri, fie de speranță, fie de bucurie, dar, cu toate acestea, poate fi un mod de resetare. Depresia poate avea un sens dacă noi ne oferim șansa să-l descoperim”.

Un nou sezon Psihologia Relațiilor, cu Gáspár György a început din această săptămână la Europa FM.