Gangnam style la închsioare

Deţinuţii filipinezi fac show pe cea mai virală piesă din toate timpurile.

Aproape 1.000 de deţinuţi ai Centrului Provincial de Detenţie şi Reabilitare Cebu din Filipine au imitat chiar în curtea închisorii coregrafia videoclipului piesei PSY – ‘Gangnam style’. Ploaia torențială nu i-a clintit pe deținuții care fac asemnea dansuri ca parte a procesului lor de reabilitare.

În anul 2007, coregrafia ‘Thriller’ a cântăreţului Michael Jackson a fost imitată cu succes de alâi deținuți ai Centrului Provincial de Detenţie şi Reabilitare Cebu din Filipine. Și nu este singura încercare de acest fel. La o simplă căutare pe net puteți găsi mai multe dansuri spectaculoase făcute în închisoarea filipineză.

Click aici pentru a urmări deținuții dansând GANGNAM style

Fenomenul PSY – ‘Gangnam style’

Artistul PSY a avut o ascensiune mai rapidă decât Justin Bieber, canadianul având nevoie de 56 de zile pentru a trece pe YouTube de 100.000.000 de vizualizări, cu piesa ‘Baby’, în timp ce coreanul PSY a reușit această performanță în doar 54 de zile.

În istoria YouTube, ascensiunea rapidă a starului asiatic a mai fost depășită doar de Susan Boyle, Lady Gaga, Rebeca Black și Kony. Nu este întâmplătoare comparația Europa FM, impresarul care l-a ajutat pe Justin Bieber să escaladeze topurile internaționale l-a ofertat acum pe PSY, urmând să se ocupe de imaginea lui în afara Coreei de Sud și a Japoniei.

Potrivit statisticilor compilate de newmediarockstars.com, PSY – ‘Gangnam style‘ are 62% audiență feminină iar cei mai mulți urmăritori ai videoclipului au vârste între 25 – 34 de ani.

PSY (Park Jaesang) este un artist corean în vârstă de 34 de ani, interpret de K-Pop (Korean Pop Music), cunoscut pentru parodii, costume extravagante și concerte originale.

Primul său album a fost amendat pentru versurile pieselor iar cel de al doillea a fost interzis. Acum a avuns la al șaselea, care pare să aibă combinația câștigătoare. A fost arestat de două ori pentru consum de marijuana și încercarea de a se sustrage de la stagiul militar obligatoriu.

Dacă succesul său internațional se va limita doar la un hit, rămâne de văzut. Azi este pe locul întâi în topul celor mai vizualizate clipuri pe YouTube.