”Game of Thrones”, cel mai premiat serial la gala premiilor Primetime Emmy 2016

Serialele ”Game of Thrones” şi comedia ”Veep”, produse de postul HBO, au câştigat pentru al doilea an consecutiv principalele trofee decernate la gala premiilor Primetime Emmy, supranumite ”Oscarurile televiziunii americane”, duminică seară, la Los Angeles, potrivit Reuters.

Serialul ”Game of Thrones”, un favorit al fanilor, conducea plutonul producţiilor de televiziune cu cele mai multe nominalizări – 23 – la ediţia din acest an a premiilor Primetime Emmy şi a câştigat duminică seară un total de 12 trofee, inclusiv la mult râvnita categorie ”cel mai bun serial-dramă”, în care a învins producţii precum ”Mr. Robot” şi ”House of Cards”.

Cu cele 12 premii obţinute duminică seară, ”Game of Thrones” a intrat în istoria televiziunii americane, egalându-şi performanţa de anul trecut (serialul cu cele mai multe victorii la o singură ediţie a galei) şi devenind cel mai premiat serial la gala premiilor Primetime Emmy, cu un total de 38 de statuete. Precedentul record în domeniu era deţinut de serialul ”Frasier”, cu 37 de statuete, precizează vulture.com.

Cea de-a 68-a gală Primetime Emmy Awards, organizată de Academy of Television Arts & Sciences, a avut loc pe 18 septembrie, la Microsoft Theatre din Los Angeles. Evenimentul a fost difuzat în direct de postul de televiziune american ABC şi a fost prezentat de Jimmy Kimmel.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS