Galeria de Artă Digitală Ubisoft x UNArte aduce online lucrările remarcabile ale studenților din Departamentul de Scenografie al Universității Naționale de Artă București

Galeria virtuală Ubisoft X UNArte  include o selecție a celor mai bune opere ale studenților care au urmat cel de-al doilea an al cursului de artă digitală 3D, bazat pe un curriculum realizat de experții în modelare, texturare și animație 3D ai Departamentului de Artă Ubisoft București.

Dacă în primul an de studiu cursanții au acumulat noțiuni introductive în modelarea și texturarea de scene 3D, anul acesta studenții au învățat tehnici de sculptură digitală de personaje, dar și cum să realizeze scene folosind motorul grafic Unreal Engine.

La finalizarea cursului cu o durată totală de 3 ani, participanții vor putea să își pună în aplicare cunoștințele în domenii variate, precum vizualizarea arhitecturală, publicitate, design industrial, printare 3D, crearea de jocuri video sau film.

”Vrem să le oferim studenților instrumentele potrivite pentru exprimarea creativității, dar și cunoștințele necesare pentru a-și lărgi perspectivele de carieră. Așa că anul acesta, colaborarea cu Ubisoft a devenit și mai strânsă: cursul de artă digitală 3D a intrat în programa de studiu a departamentului de Scenografie, și este acum opțional pentru toți studenții UNArte. Dacă în primul an am avut 40 de oameni înscriși la acest curs, în anul universitar care abia s-a încheiat numărul lor a crescut la 110.” spune Prof. Lector Univ. Dr. Anca Albani.

Teo Cazghir, împreună cu Alexandru Voinea și Cătălin Bercea, Environment Artists la Ubisoft, dar și profesori ai acestei discipline, și-au împărtășit atât cunoștințele tehnice despre arta digitală 3D, cât și cele legate de organizarea eficientă a cursurilor de la distanță, care s-au mutat online începând cu semestrul al doilea.

”Având experiența Ubisoft, noi știam deja ce înseamnă să lucrezi numai de acasă, așa că le-am putut oferi studenților tot sprijinul pentru a se adapta mai ușor la noul context, inclusiv pe zona de management al timpului sau ce tipuri de software să folosească pentru a colabora mai ușor,” spune Teo Cazghir.

”Atât pentru noi, cât și și pentru artiștii pe care îi îndrumăm, crearea acestei galerii virtuale în care să expunem operele de artă a venit ca un pas firesc pentru noi toți, lucrând de acasă. Acesta este modul nostru de a-i susține și promova pe acești tineri talentați într-o perioadă dificilă.” adaugă Alexandru Voinea.

Galeria Ubisoft X UNArte reunește peste 30 de opere, atât scene și compoziții foto, cât și video.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS