Confidenţialitate

Gălbenuşul de ou, mai daunător ca produsele de tip fast-food

Medicii canadieni susţin că gălbenuşul este chiar mai nociv decât preparatele fast-food.

Medicii canadieni au făcut public un studiu în care îi avertizează pe cei expuşi riscului de a face atac de cord sau accident vascular cerebral cu privire la pericolele generate de colesterolul ridicat, scrie Science Daily.

S-a comparat cantitatea de colesterol din gălbenuş şi cea aflată în mâncărurile de tip fast food.

Gălbenuşul conţine între 215 şi 275 miligrame de colesterol, în funcţie de mărimea oului, în vreme ce produsele fast-food au un conţinut de până la 150 miligrame de colesterol.

Aşa se face că persoanele care suferă de diabet pot suferi afecţiuni cardiovasculare în urma creşterii colesterolului, prin consumul excesiv de gălbenuş de ou.

În cazul diabeticilor care servesc un ou în fiecare zi, şansele apariţiei unei boli cardiovasculare se dublează.

David Jenkins de la Spitalul din Toronto, specialist în nutriţie spune că nu există niciun dubiu asupra albuşului, care rămâne, în continuare, una dintre cele mai importante surse de proteine de calitate.

Gălbenuşul, în schimb, nu ar trebui mâncat sub nicio formă de către persoanele adulte care au predispoziţie genetică la afecţiuni cardiovasculare, spun medicii canadieni.