Confidenţialitate

GALAȚI: Unitatea mobilă de Terapie Intensivă, trimisă de Ministerul Sănătății, nu este funcțională pentru că nu sunt medici

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă, trimisă la Galați de Ministerul Sănătății, nu este funcțională nici acum, la mai bine de o săptămână de când a ajuns la Spitalul Județean de Urgență.

Pe lângă numeroasele probleme tehnice pe care le are, unitatea nu are personal medical, iar angajările ori detașările sunt blocate la minister.

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă care a ajuns la Spitalul de Urgență din Galați, la începutul săptămânii trecute, nu poate funcționa, pentru că Ministerul Sănătății nu a trimis-o complet echipată. Pentru a deveni funcțională, unitatea mobilă ATI a trebuit utilată și autorizată de autoritățile locale, după cum susține președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Problema cea mai mare, însă, este lipsa personalului care să lucreze în unitatea mobilă de Terapie Intensivă.

Pentru cei 30 de medici, asistenți și infirmiere de care are nevoie pentru a pune în funcțiune unitatea mobilă ATI, conducerea Spitalului de Urgență din Galați a făcut solicitare la Ministerul Sănătății, pentru a detașa sau angaja personal.

Spitalul gălățean nu poate asigura necesarul de personal întrucât funcționează și așa în regim de criză, având în vedere că are aproape 170 de cadre medicale confirmate cu Covid-19, 13 dintre acestea fiind din Secția de Terapie Intensivă.