Confidenţialitate

Galați: Un polițist a fost reținut pentru luare de mită | AUDIO

Un polițist din Galați a fost reținut pentru 24 de ore, pentru luare de mită. El a fost prins în flagrant de ofițerii DGA, în timp ce primea 400 euro pentru soluționarea favorabilă a unui dosar penal.

Polițistul reținut pentru luare de mită este agent șef la Secția 5 Poliție din Galați și avea printre atribuțiile de serviciu soluționarea unui dosar penal de furt calificat.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, polițistul ar fi pretins și primit de la principalul inculpat din dosar suma de 3.000 de euro, cu promisiunea că va tergiversa cercetările în cadrul dosarului penal, urmând să identifice un alt făptuitor față de care să se continue cercetările. Cum polițistul nu s-a ținut de promisiune, suspectul de furt a sesizat organele anticorupție.

Apoi, i-a solicitat o nouă întâlnire polițistului care îi instrumenta dosarul, moment în care i-a oferit 400 de euro, bani pe care agentul de poliție de la Secția 5 i-a primit.

Atunci a fost ridicat de ofițerii DGA și dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați pentru anchetă. Pe baza probelor din dosar, procurorii cer instanței mandat de arestare pe numele polițistului sub acuzația de luare de mită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emanuela Turcu