Galați: Țeava care alimentează Spitalul de Copii cu oxigen, furată

Situație fără precedent la Spitalul de Copii din Galați.

Viața pacienților care respiră cu ajutorul aparatelor, dar și a celor aflați pe masa de operație a fost pusă în pericol, din cauză că țeava care alimentează spitalul cu oxigen a fost furată.

S-a apelat la rezerva strategică de butelii de oxigen pentru a nu fi afectați copiii grav bolnavi.

Poliția din Galați a început o anchetă în acest caz.

Lipsa de oxigen în Spitalul de Pediatrie din Galați a fost constatată atunci când mai multe aparate de respirat au început să dea eroare și copiii care respiră artificial nu mai primeau aer.

S-a dispus de urgență cuplarea tuturor aparatelor de ventilație din sălile de operație, reanimare și saloane la buteliile de oxigen aflate în rezerva strategică. În paralel, s-au făcut verificări la instalația de alimentare cu oxigen a spitalului.

Așa s-a aflat că țeava din cupru de circa 120 metri lungime care face legătura între unitatea sanitară și stația de oxigen a fost furată în totalitate, cel mai probabil noaptea trecută.

Oficialii Spitalului de Pediatrie din Galați susțin că furtul conductei de oxigen a pus în pericol viața a 35 de copii aflați în stare gravă, dar și a mai multor bebeluși prematuri, care au nevoie de oxigen pentru a trăi.

Între timp, conducta de alimentare cu oxigen a Spitalului de Pediatrie a fost înlocuită și sălile de operație, reanimarea și saloanele cu bolnavi grav sau cu prematuri funcționează în parametri normali. În momentul de față, în spital sunt internați aproximativ 200 de copii. Poliția a început o anchetă în acest caz, însă sunt șanse mici ca hoții să fie prinși, având în vedere că țevile de oxigen furate erau în subteran. Cel mai probabil, cuprul din țevi a fost deja vândut la centrele de fier vechi. Valoarea estimată a acestuia este de 1.200 de lei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS