GALAȚI: Sute de persoane s-au înghesuit la cozi pentru plata taxelor locale

A fost aglomeraţie în faţa sediului Direcţiei pentru Taxe şi Impozite a Primăriei Galaţi. Sute de persoane au format cozi foarte lungi încercând să-şi plătească datoriile către bugetul local. La cozi nu s-a respectat regula privind distanţarea socială.

O pensionară a spus că s-a împrumutat de bani pentru a plăti taxele şi că a venit la ghişeu pentru a nu risipi împrumutul bancar.

Femeia, în vârstă de 79 de ani, a dezvăluit faptul că a venit de mai multe ori la sediul direcţiei pentru a verifica dacă ghişeele s-au redeschis.

Eu am pensia 700 (de lei, n.r.) şi am făcut împrumut la CAR. Ştiţi de când îi ţin? Am venit de vreo trei zile, aseară am venit iar să văd dacă au pus un afiş. Când am ajuns aici m-am speriat, dar stau pentru că eu cheltui banii. Îmi este frică că intru în bani şi vreau să scap de datorii. Am plătit şi CAR-ul şi cimitirul, tot. Să dau şi aici. Anul trecut am dat trei milioane şi 500 şi. Am patru milioane, dacă e mai mult nu am cum”, a povestit, pentru MEDIAFAX, Fatimia Ionescu.

Cei de la coadă recunosc că la coadă nu se respectă regula privind distanţarea socială, dar susţin că nu le este frică.

Nu prea, nu prea (nu se respectă regula) de aia stau în lateral. Nu că mi-ar fi teamă, aşa am auzit, iau părerea specialiştilor de bază. Nu mă iau după cei care anunţă ştiri false, alarmiste”, a declarat un bărbat aflat la coadă.

În clădire nu a fost aglomerație, pentru că a intrat un număr limitat de persoane.

În plus, autorităţile au cerut ajutorul poliţiştilor locali şi au instituit reguli precise privind accesul în clădire.

Primăria municipiului Galaţi a luat deja o serie de măsuri, astfel încât este permis accesul în interior doar a unui număr de persoane egal cu numărul ghişeelor disponibile. De asemenea, s-au trasat marcaje pentru păstrarea distanţei, s-au instalat dispozitive cu dezinfectanţi şi termoscanere”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Galaţi prin intermediul unui comunicat de presă.

În plus, Primăria le reaminteşte gălăţenilor că au posibilitatea de a-şi achita taxele şi prin intermediul platformei ghiseul.ro, lucru valabil atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice. Bonificaţiile se acordă până la data de 30 iunie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS