Galaţi: Sute de familii din asociaţiile cu datorii primesc pe caniculă apă cu cisterna

Numeroase familii din aproximativ 400 de apartamente din municipiul Galaţi care fac parte din 44 de asociaţii cu datorii mari sau foarte vechi cifrate la peste 10 milioane de lei la societatea Apă Canal primesc pe caniculă apă cu o cisternă care ajunge la două zile, societatea având de recuperat, în total, de la populaţie peste 18 milioane de lei.

Sute de familii de gălăţeni care locuiesc în blocurile aparţinând asociaţiilor cu datorii la societatea Apă-Canal sunt nevoiţi, pe timp de caniculă, să aştepte cisternele cu apă pe care societatea le pune la dispoziţia acestora de câţiva ani.

Cele mai multe blocuri unde nu mai este livrată apă rece în sistem centralizat sunt în cartierele considerate cele mai sărace ale municipiului cum ar fi Micro 39 sau Micro 40 unde oamenii sunt depenedenţi de apă adusă cu cisternele, mai ales când temperaturile sunt în creştere.

“Asociaţia are datorii mari şi ne-au sistat apa rece de un an şi jumătate. Eu sunt bolnav, am o pensie mică şi nu îmi permit să achit toate facturile. De asta am ajuns în această situaţie şi acum luăm apă de la cisternă de două ori pe săptămână că altă soluţie nu avem. Consumăm la baie, pentru gătit, în jur de 100 de litri la două zile”, a spus Ion Mână Scurtă, unul dintre locatarii care aştepta luni să vină cisterna cu apă.

Reprezentanţii societăţii Apă-Canal spun că cisternele îşi respectă programul obişnuit, chiar şi zilele acestea, când temperaturile sunt în creştere, iar oamenii din cartiere ştiu când să vină şi să îşi procure apă necesară.

“Cisterna ajunge o dată la două zile în fiecare zonă unde sunt asociaţii cu datorii care au fost sistate pentru neplata datoriilor. Avem 4-5 cisterne care asigură fiecare circa 7 metri cubi de apă, iar oamenii din cartiere ştiu deja programul obişnuit al acestora”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al societăţii Apă-Canal Galaţi, Cornelia Arnăutu.

În total, 44 asociaţii din municipiul Galaţi nu primesc apă potabilă din cauza datoriilor pe care la înregistrează la societatea Apă Canal. Potrivit datelor transmise luni de către reprezentanţii societăţii, cele 44 de asociaţii de proprietari care au fost sistate însumează circa 8.000 apartamente, dintre care, fără alimentare cu apă sunt doar aproximativ 400 apartamente deoarece mulţi gălăţeni şi-au făcut între timp branşamente individuale.

Foto: presagalatibraila.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS