Confidenţialitate

Galați: Solariile de pe mai multe hectare de pământ, distruse în urma unor furtuni puternice. Legumicultorii au pierdut toată recolta

Hectare întregi de solarii cu legume au fost puse la pământ de o furtună violentă, la Umbrărești, în județul Galați. Legumicultorii spun că pagubele se ridică la câteva sute de mii de lei.

Cel puțin cinci hectare de solarii cultivate cu castraveți, vinete, ardei și roșii au fost distruse de furtunile violente din ultimele zile, care au afectat nordul județului Galați.

La Umbrărești, unde se înregistrează cele mai mari pagube, legumicultorii spun că, marți noapte, furtuna s-a manifestat ca o tornadă, care a măturat totul în cale.

Zeci de solarii cu culturi pe rod au fost făcute una cu pământul în câteva minute.

Primăria din Umbrărești a început evaluarea pagubelor joi, după ce vântul care bate cu putere, de trei zile încoace, s-a mai domolit.

Până acum, au fost inventariate puțin peste cinci hectare de solarii distruse, însă dimensiunea pagubelor este mult mai mare și va fi cunoscută la finalizarea raportului de evaluare.

Sunt legumicultori la Umbrărești care susțin că au pagube ce depășesc și 100.000 lei.

Citește și: O înghețată bio realizată în laboratoarele Universității Dunărea de Jos din Galați va fi produsă la scară largă. Bună și pentru cei cu intoleranță la lactoză