Confidenţialitate

GALAȚI: Recidivist căutat pentru agresarea unui vârstnic într-o scară de bloc | AUDIO

Poliţiştii gălăţeni căutau, luni seară, agresorul unui vârstnic.

În plină zi, bărbatul a fost bătut cu bestialitate într-o scară de bloc, relatează Emanuela Turcu, corespondent Europa FM.

Atacul a fost surprins de camerele de supraveghere din incinta imobilului, situat într-o zonă bună a Galațiului.

Agresorul continuă să își lovească victima chiar și atunci când aceasta se prăbușește.

Imaginile au apărut în spațiul public după ce au fost postat pe pagina de Facebook a Federației Sindicatelor din Penitenciare.

Anchetatorii au stabilit identitatea atacatorului, care a fost eliberat din detenţie, recent, în baza recursului compensatoriu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luni seară, au fost arestaţi preventiv cei 3 indivizi că au ucis un tânăr în plină stradă la Mediaş, în weekend, după un conflict izbucnit într-un club. O crimă care a îngrozit România. Victima a fost lovită de mai multe ori şi înjunghiată în artera femurală, sângerarea abundentă fiindu-i fatală.

Recidivişti, doi dintre agresori fuseseră eliberaţi din închisoare tot în baza controversatului recurs compensatoriu, o măsură prin care autorităţile au vrut să se asigure că nu vor pierde noi procese intentate de deţinuţi din cauza condiţiilor proaste din închisori.

Societatea civilă şi opoziţia politică cer ca legea să fie abrogată rapid, astfel infractorii periculoşi să rămână în spatele gratiilor, şi solicită demisia ministrului Justiţiei, pe care îl consideră complice moral la seria de violenţe comise de puşcăriaşi eliberaţi înainte de termen.

În faţa criticilor, Tudorel Toader se apără şi spune că recursul compensatoriu a fost iniţiat de guvernarea tehnocrată şi doar pus în aplicare de actuala Putere.

Potrivit statisticilor, rata de recidivă este ridicată, ceea ce pune sub semnul întrebării rostul recursului compensatoriu, în baza căruia au fost eliberați 14.000 de deținuți.

Între timp, poliţiştii bucureşteni cercetează pentru vandalism doi membri ai mişcării Rezist care au mânjit cu vopsea treptele intrării în sediul Ministerului Justiţiei și au împrăștiat câteva cuțite.

În repetate rânduri, organizaţiile neguvernamentale au atras atenţia că, în loc să modernizeze închisorile sau să construiască unele noi, actuala coaliţie PSD-ALDE preferă să deschidă uşile penitenciarelor şi nu renunţă la ideea amnistiei şi graţierii, sub pretextul că prea mulţi condamnaţi nu ar fi avut parte de procese corecte.