GALAȚI: Protest la Finanțe din cauza salariilor

Aproape o sută de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi au declanşat, luni dimineaţă, un protest spontan şi au ieşit în curtea interioară a instituţiei, nemulţumiţi de nivelul salariilor, în timp ce informaticienii instituţiei s-au mobilizat pentru a preveni infectarea serverelor cu un virus infornatic considerat foarte periculos.

Cei aproape o sută de funcţionari ai Administraţiei Judeţene a Finaţelor Publice Galaţi şi-au întrerupt programul de lucru începând cu ora 9.30, când au ieşit în curtea interioară a instituţiei.

„Nemulţumirea noastră este legată de legea salarizării care urmează să intre în vigoare, dar nouă ne scad salariile. Acesta este un semnal de alarmă deoarece complexitatea muncii este foarte mare şi vrem să fim salarizaţi după munca pe carte o depunem. Este o grevă spontană, colegii s-au adunat”, a declarat Anca Tudorache, preşedintele sindicatului SED Lex Galaţi.

Activitatea instituţiei nu este blocată de greva spontană, dar există ghişee unde s-au format cozi.

Pe de altă parte, informaticienii instituţiei s-au mobilizaţi pentru a preveni un posibil atac cibernetic. Unul dintre informaticieni a spus că serverele AJFP Galaţi nu sunt afectate, dar există o „mobilizare” a informaticienilor pentru a preveni infectarea serverelor cu un virus considerat periculos.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS