GALAȚI: Primul laborator de inovare din România pentru studenți

Universitatea „Dunărea de Jos” are de astăzi un laborator deschis de inovare pentru studenții cu idei de afaceri.

„Acest concept de inovare deschisă a fost lansat în 2003. Firmele își pot dezvolta produsele atât în interior, cât și prin externalizare. De exemplu, o societate care dorește să dezvolte un produs, o tehnologie dar nu știe cum, ne cere ajutorul, noi căutăm studenții capabili să ofere răspunsuri. Am avut o firmă care ne-a solicitat un sistem pentru recuperarea căldurii de la patiserii”, a explicat managerul proiectului, profesorul universitar Florin Popescu.

Banii pentru amenajarea laboratorului provin dintr-un fond transnațional care se adresează țărilor riverane Dunării, transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

La universitatea gălățeană, în urma investiției a fost înființat un laborator dotat cu computere performante și alte sisteme moderne.

Implementarea proiectului în toate țările participante a costat peste 1,7 milioane de euro.

„Laboratorul de inovare deschisă a fost creat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în cadrul proiectului DA-SPACE – Open Innovation to Raise Entrepreneurship skills and Public Private Partnership in Danube Region, în cadrul programului transnațional Interreg Danube. Prin programul DA-SPACE au fost create șapte laboratoare de inovare deschisă, în șapte țări riverane Dunării”, a anunțat Biroul de Comunicare de la UDJ Galați.

Conform procedurilor legale, universitatea din Galați va semna contracte de confidențialitate cu firmele care apelează la laboratorul de inovare deschisă.

Problema drepturilor de autor va fi convenită printr-un acord între reprezentanții firmei solicitante și studenții care fac proiectul de inovare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS