Confidenţialitate

Galaţi: Preot reţinut după ce, băut fiind, a accidentat mortal un bărbat şi a fugit

Up Date:

Preotul în comă alcoolică (2,3 la mie în sânge), care a comis accidentul rutier mortal și a fugit de locul faptei, a fost suspendat de Arhiepiscopia Dunării de Jos – transmite corespondentul Europa FM, Ema Turcu.

Într-un comunicat trimis presei de către Arhiepiscopia Dunării de Jos se menționează că “am luat cunoştinţă cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie a.c., pe raza localităţii Schela, de către preotul Dănuţ Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani.

În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun.

Având în vedere situaţia creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii persoanei accidentate şi încredinţăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grave încercări”.

Un preot din comuna gălăţeană Schela, un bărbat de 44 de ani, a fost reţinut, după ce, duminică seară, a lovit mortal cu maşina un bărbat de 49 de ani care se deplasa pe marginea unui drum din localitate, apoi a părăsit locul accidentului, poliţiştii stabilind că preotul avea o alcoolemie de 1,34 miligrame alcool în aerul pur expirat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Crina Dragu, a declarat, luni, că un accident mortal a avut loc duminică seară pe raza comunei Schela.

“Un bărbat, de 49 de ani, din Schela, în timp ce se deplasa pe partea dreaptă a drumului DJ 251 K, a fost accidentat mortal de un autoturism. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, dar poliţiştii l-au identificat, fiind vorba despre un bărbat de 44, din comuna Schela. Testat cu aparatul Dragger s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Crina Dragu.

Bărbatul care a provocat accidentul este Dănuţ Hohotă, preot în comuna Schela, el fiind reţinut pentru 24 de ore.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.