Confidenţialitate

Galați: Polițiștii care au ignorat cererea de ajutor a unei fetițe, declarați nevinovați | AUDIO

Cei doi polițiști din Galați, care, acum doi ani, au lăsat fără ajutor o fetiță de 13 ani, găsită pe stradă plină de sânge, au scăpat basma curată. Procurorii au clasat dosarul în care cei doi agenți de poliție erau cercetați, pe motiv că faptele nu au existat.

După doi ani de cercetări, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați au clasat dosarul penal în care erau cercetați cei doi agenți de poliție de la Secția 1, o femeie și un bărbat, pentru abuz în serviciu și lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Magistrații au ajuns la concluzia că nu se întrunesc elementele constitutive ale celor două infracțiuni vizate și au declarat cazul închis. În ceea ce privește dosarul de vătămare corporală asupra fetiței de 13 ani, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați și-au declinat competența și au trimis dosarul la Parchetul Curții de Apel.

Pe 3 august 2019, în spațiul public apăreau imagini revoltătoare cu o fetiță găsită pe stradă, plină de sânge, ce era privită cu nepăsare de cei doi polițiști, care nici măcar nu s-au obosit să coboare din autospeciala de poliție pentru a-i întinde o mână de ajutor. Câteva zile mai târziu, Parchetul din Galați anunța că a intrat în posesia raportului de expertiză medico-legală privind leziunile suferite de minoră.

Conform medicilor legiști, fetița nu prezenta urme de violenţă pe corp, însă suferise o leziune a aparatului genital, care a necesitat pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emanuela Turcu