Confidenţialitate

Galați: Pericol major de explozie, după ce un tanc de combustibil a luat foc în apropierea unui depozit cu azotat de amoniu | VIDEO

Pericol major de explozie, duminică noapte, la Vârlezi, în județul Galați. Un depozit plin cu azotat de amoniu a fost la un pas să sară în aer, după ce un tanc de combustibil din apropiere a luat foc.

Hala agricolă cuprinsă de flăcări depozita nu mai puțin de 11 tone de azotat de amoniu.

Dacă focul ar fi ajuns imediat la îngrășământul chimic, explozia ar fi putut fi de proporțiile celei de la Mihăilești, din 2004, când 18 oameni au murit și 13 au fost răniți.

Din fericire, la Vârlezi, pompierii au acționat la timp, pentru a menține azotatul de amoniu sub temperatura de explozie, dar și a muta sacii cu îngrășământ cât mai departe de flăcări.

Totuși, incendiul a fost violent și a provocat pagube însemnate fermierilor care dețin hala agricolă.

Focul a mistuit complet peste 800 de litri de motorină, două tancuri de mare capacitate pentru combustibil și mai multe utilaje agricole scumpe.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii susțin că depozitul de azotat de amoniu este la circa un kilometru și jumătate distanță de zona locuită din Vârlezi.

Potrivit primelor cercetări, incendiul pare a fi fost provocat de un coș de fum izolat necorespunzător.

Poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă și urmează să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs incendiul.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cutremur în România de 4,5, la 9 minute după cutremurul din Turcia