Confidenţialitate

Galați: Percheziții într-un dosar de trafic internațional de persoane și proxenetism

Patru persoane bănuite că exploatau sexual mai multe tinere în diferite țări din Europa au fost reținute, miercuri, la Galați.

Ofițerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galați și procurorii DIICOT au descins la opt adrese domiciliare din Galați, Ploiești și Tulcea, de unde au ridicat mai mulți suspecți, dar și documente, telefoane mobile, bijuterii și ceasuri de lux, precum și 2.500 euro bani cash.

Pe parcursul anchetei s-a stabilit că membrii grupării organizate racolau tinere, minore și majore, prin metoda ”Loverboy”.

Profitau de faptul că fetele făceau parte din familii sărace sau destrămate, le lăsau impresia că s-au îndrăgostit de ele și le promiteau că le iau de soții.

În fapt, tinerele erau transportate în Spania, Irlanda, Belgia, Olanda și Germania, unde erau obligate să se prostitueze.

Multe dintre tinere erau sechestrate, șantajate și molestate fizic și psihic, iar banii obținuți din prostituție ajungeau în buzunarele traficanților.

Gruparea acționa încă din 2013, după cum au stabilit anchetatorii de la Combaterea Crimei Organizate, iar profitul probat până acum depășește 350.000 euro.

Nouă tinere, minore și majore, au fost identificate și se află sub protecția autorităților.