Confidenţialitate

GALAȚI: O femeie s-a dat drept reporter și a jefuit doi bătrâni în propria locuință

Poliția din Galați a reținut o femeie care a jefuit doi bătrâni în propriile lor locuințe.

Pentru a intra în casele victimelor, femeia se dădea drept reporter.

Femeia, reținută sub acuzația de furt calificat, are 44 de ani și a mai fost implcată în cazuri asemănătoare, relatează corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Astă vară, ea a bătut la ușile a doi pensionari care locuiesc în centrul orașului, s-a dat drept reporter la o publicație fictivă și, sub pretextul că vrea să realizeze articole despre viața grea a pensionarilor și-a jefuit victimele de economii.

De la unul dintre bătrâni a luat din casă 10.000 de lei, iar de la celălalt, 20.000 de lei.

Le cerea oamenilor fluturașii de pensie să demonstreze cât de greu o duc și atunci scotocea prin casă, lua banii și dispărea fără urmă.

„Femeia a fost reținută pentru 24 ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentată magistraților în vederea dispunerii unei măsuri preventive. Din prejudicial total, a fost recuperată suma de 10 000 lei, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al județului Galați.

Polițiștii de la Secția 1 Galați au identificat-o mai de mult pe suspectă ca fiind autoarea celor două furturi, însă femeia era de negăsit.

Între timp, dădea alte lovituri prin țară.

Poliția din Iași o caută și ea, fiind principala suspectă în cazul mai multor furturi.

Anchetatorii ieșeni așteaptă ca instanța din Galați să se pronunțe cu privire la arestare ei și apoi să o preia sub escortă pentru audieri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.