Confidenţialitate

Galați: Infiltrații și igrasie într-un bloc reabilitat cu bani europeni

Igrasie și infiltrații în pereți și tavane, în mai multe apartamente dintr-un bloc din Galați, reabilitat termic în urmă cu doi ani, pe bani europeni.

Din cauza lucrărilor de proastă calitate, acoperișul blocului s-a deteriorat deja, iar apa de ploaie curge în casele oamenilor.

Locatarii afectați sunt revoltați și spun că au contribuit și ei cu bani, între 2.000 și 3.300 lei de apartament, la cofinanțarea lucrărilor.

Plouă în baie și în hol. Încă din timpul reabilitărilor, înainte nu aveam probleme. Vreau să vă spun că atunci când plouă foarte tare, la noi se duce până jos, chiar și sub faianța asta se umezește mult. Este miros de mucegai peste tot, am copii și mi-e teamă să nu se îmbolnăvească”, a declarat una dintre locatarele afectate.

Oamenii sunt deciși să dea municipalitatea în judecată. Locatarii susțin că au sesizat Primăria de mai multe ori, cu privire la problemele mari în ceea ce privește execuția lucrărilor care este o calitate îndoielnică.

Izolația pentru bloc și izolație exterioară n-a costat în jur de 20 de milioane lei de apartament, cam astea au fost costurile. Nu este normal să apară infiltrații după o lucrarea recent făcută, care este încă în termen de garanție. O să mergem mai departe și o să dăm în judecată Primăria”, a spus un alt locatar.

În replică, reprezentanții Primăriei din Galați susțin că lucrarea este în garanție și că firma constructoare are obligația să remedieze toate deficiențele.

Constructorul a intervenit și a efectuat remedieri în urma infiltrațiilor constatate. Acest lucru s-a întâmplat pe 12 octombrie anul curent . Abia după ce nu vor mai fi constatate alte infiltrații, constructorul poate interveni inclusiv în interiorul apartamentelor care au fost afectate”, a precizat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați.

Conducerea asociației de locatari, din care face parte blocul afectat de infiltrații și igrasie, îi contrazice pe oficialii municipalității.

Constructorul a venit o singură dată, cu doi muncitori. A urcat pe acoperiș. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să mă sune, mi-a spus ca totul este o făcătură, că acoperișul este perfect. După aceea, a urcat un locatar din bloc care a făcut poze și le-a a trimis la primărie, i-a arătat unde sunt probleme și a remediat numai în dreptul scurgerii la apartamentului 58. Nu este suficient. Trebuie remediate toate găurile din acoperiș”, a declarat președintele asociației de proprietari, Aneta Sava.

Lucrările de reabilitare a blocului au costat 1.4 milioane de lei, din care 60% au fost fonduri europene nerambursabile, iar restul contribuția Primăriei și a locatarilor, în cote egale.