Confidenţialitate

Galați: Doi copii grav răniți, în urma unei explozii puternice în bucătăria apartamentului unde locuiesc

Doi copii din Galați au fost grav răniți, în urma unei explozii puternice, ce s-a produs în apartamentul în care locuiesc. Cei doi frați au fost transportați la Spitalul de Copii. Pompierii și Poliția au stabilit cauza deflagrației.

Fetița de 9 ani și băiețelul de 10 ani erau singuri acasă, când s-a produs explozia. Cel mai probabil, au vrut să își încălzească mâncare pentru prânz și, din cauza unei acumulări de gaze de la aragaz, s-a produs deflagrația.

Suflul exploziei le-a provocat celor doi copii arsuri destul de grave pe 30% din suprafața corpurilor, în special pe față, piept și mâini.

Micuții au primit primele îngrijiri la fața locului de la echipajele SMURD, apoi au fost transportați la Spitalul de Copii din Galați.

Medicii spun că rănile suferite nu le pun viața în pericol și vor primi îngrijiri specifice pacienților arși. Tot în urma exploziei, geamurile apartamentului s-au spart, ușile din interior au fost scoase din balamale, iar mobilierul și aparatura electrocasnică au fost distruse în mare parte.

Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și face cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care au fost răniți copiii și cum s-a produs explozia.