Galaţi: doi bărbaţi urmăriţi internaţional au fost prinşi

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), doi bărbaţi urmăriţi internaţional pentru furt calificat au fost prinşi de poliţiştii din Galaţi.

Poliţiştii, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, l-au depistat pe unul dintre bărbați, în cursul zilei de luni, în comuna Munteni din Galaţi.

Pe numele acestuia, era emis de către autoritățile judiciare din Austria un mandat european de arestare, pentru furt calificat.

El este acuzat că în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017, ar fi furat mai multe autoturisme, pe care le-au folosit ulterior la spargerea unor ATM-uri.

Tot luni, poliţiştii din Galaţi au găsit un alt bărbat, de 34 de ani, din comuna Bereşti Meria, căutat de autorităţile din Germania.

Acesta este urmărit pentru că în noaptea de 29 spre 30 martie 2015, ar fi pătruns prin efracţie într-un magazin şi a furat bunuri în valoare de 23.000 de euro.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore și urmează ca în cursul zile de marţi să fie prezentaţi magistraţilor, pentru începerea procedurilor de predare către autorităţile din Austria şi Germania.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS