Confidenţialitate

Galați: Decizie controversată a unei instanței, care a consemnat la domicilii 7 traficanți de droguri | AUDIO

O nouă decizie controversată a instanței, de data acesta din Galați, stârnește comentarii vehemente în spațiul public. Șapte traficanți de droguri de mare risc au fost eliberați din Arestul Poliției și trimiși în arest acasă, deși au caziere impresionante și au recunoscut că fac trafic cu stupefiante aduse din străinătate.

Judecătorii Tribunalului Galați au decis că nu se impune ca traficanții de cocaină sintetică să rămână după gratii și i-a plasat în arest la domiciliu.

Asta în condițiile în care toți cei șapte traficanți reținuți de la polițiștii antidrog de la Combaterea Crimei Organizate au antecedente penale sau sunt cercetați în alte dosare penale pentru furturi, infracțiuni cu violență și trafic de stupefiante cu legături în mai multe țări din Europa, Olanda fiind principala sursă de aprovizionare.

Mai mult decât atât, unul dintre traficanți era deja în arest la domiciliu fiind acuzat de tentativă de omor. Decizia instanței din Galați este cu atât mai controversată cu cât traficanții reținuți inițial și-au recunoscut faptele, iar polițiștii au găsit în casele lor droguri de mare risc și sume importante de bani provenite din vânzarea drogurilor.

Deloc de neglijat este și faptul că pentru destructurarea acestei grupări s-au făcut peste 70 de percheziții în județele Galați, Brăila și Dâmbovița, acțiune la care au participat zeci de polițiști, jandarmi și procurori din cinci județe și din București, operațiunea antidrog fiind una de amploare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Emanuela Turcu