Galați: De luni, verificări la persoanele izolate voluntar

Prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu, a anunțat că vor fi verificate toate persoanele care s-au izolat voluntar la domiciliu. Controalele vor fi făcute la domiciliile persoanelor din orașul Galați care au declarat pe propria răspundere că vor respecta perioada de 14 zile de izolare. Cei care nu vor fi găsiți acasă, vor fi cercetați penal.
Până acum, în județul Galați, 342 de persoane sunt izolate la domiciliu. Alte cinci persoane sunt la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, iar patru oameni se află în centrele de carantină organizate de autorități.
4 persoane sunt suspectate că ar fi infectate. Toate s-au întors recent din Italia și China. Printre acestea, o fetiță de 5 ani care este internată acum la Spitalul de Boli Infecțioase Galați.
Potrivit reprezentanților autorităților județene, copilul și părinții săi au ajuns vineri la Galați. Ei au venit cu avionul din Cremona, localitate aflată într-o zonă în care au fost confirmate zeci de cazuri de coronavirus. La aeroportul Otopeni, părinții au respectat procedurile și au anunțat autoritățile că se vor izola la domiciliu. Sâmbătă, copilul a făcut febră și imediat pacientul a fost transferat la spital cu o autospecială ISU, dotată cu izoletă.
Pe de alta parte, a treia testare a bărbatului de 25 de ani din Gorj a avut rezultat negativ. El este considerat vindecat și va fi externat. Două cazuri confirmate rămân în continuare: bărbatul din Maramureș și femeia din Timișoara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS