Confidenţialitate

Galați: Crește galopant, de la o zi la alta, numărul infectărilor cu coronavirus

La Galați, marti, 14 septembrie, s-au confirmat 76 de cazuri, mai mult decât într-o săptămână întreagă din luna august. În ultimele 24 de ore, patru oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de Covid.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică din Galați, niciunul dintre cei patru bărbați care au murit nu era vaccinat anti-Covid. Aveau 43, 47, 56 și 72 de ani și complicațiile provocate de boală le-au fost fatale.

În ultimele două săptămâni, județul Galați se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de cazuri de infectare.

Dacă la sfârșitul lunii august se înregistrau zilnic cel mult 10 cazuri, în momentul de față numărul infectărilor se apropie de 80 pe zi.

În ultimele două săptămâni, 505 persoane din Galați au fost testate pozitiv, cele mai multe cazuri, aproape jumătate, fiind înregistrate în reședința de județ.

Localitatea Cavadinești este în scenariul roșu și sunt impuse restricții conform legii, iar alte trei localități, Movileni, Cosmești și Independența, sunt la un pas să depășească pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. De la începutul pandemiei, peste 28.600 de persoane s-au îmbolnăvit de Covid. 967 dintre acestea au pierdut lupta cu boala.