GALAȚI: Consiliul Județean a cheltuit 500.000 de euro pentru o cușcă de maimuțe … goală

Inaugurată acum un an și jumătate, după numeroase tergiversări, Grădina Zoologică din Galați are printre atracțiile cele mai costisitoare o cușcă pentru maimuțe … fără maimuțe.

Pavilionul dedicat primatelor a costat jumătate de milion de euro, bani de la Ministerul Mediului. Și stă gol de la inaugurare pentru că stabilimentul nu poate oferi maimuțelor cele mai bune condiții de trai, așa cum prevăd normele europene.

Așa că investiția de 500.000 de euro este inutilă și stă degeaba.

Pentru asigurarea climatului propice al maimuțelor, ar mai fi nevoie de încă 100.000 de euro, bani, cu care la Galați, cumperi două apartamente bune sau o casă răsărită.

Consiliul Județean, forul tutelar al Grădinii Zoologice, a anunțat că va asigura cu prioritate finanțare pentru cușca maimuțelor, astfel încât aceasta să fie populată cât mai curând cu animale.

Proiectul de modernizare a parcului zoo din Galați este unul cu cântec.

Pe lângă faptul că a costat o căruță de bani, peste 4 milioane de euro, are cuști pentru animale unde metrul pătrat costă mai mult decât într-o vilă cu finisaje de lux. Inițial, Grădina Zoologică a fost proiectată fără gard, iar lucrările de modernizare au durat de două ori mai mult decât s-a estimat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS