Confidenţialitate

GALAŢI: Centrul de Transfuzii le cere gălăţenilor să doneze sânge pentru a fi evitată o criză

Numărul donatorilor de sânge din Galați a scăzut aproape la jumătate, în ultimele luni. De la 80-85 de donatori pe zi s-a ajuns acum, în cele mai bune zile, la 50 de donatori.

Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine a ajuns să sune zilnic la donatorii cu carnet să îi roage să vină să dea sânge, ca să nu se adâncească criza. Dintre vechii donatori, care veneau permanent la Centru, cei mai mulți fie s-au mutat din oraş, fie s-au îmbolnăvit și nu mai îndeplinesc condițiile de donare.

Centrului de Transfuzii Sanguine face apel către populație să doneze sânge pentru a se putea asigura, fără sincope, necesarul de sânge din spitale.

Dacă vreţi să donaţi sânge, e bine să vă planificaţi acest lucru cu câteva zile înainte, pentru că trebuie îndeplinite câteva criterii de bază, cum ar fi să nu beţi alcool sau să nu mâncaţi grăsimi.

În același timp, vă puteți înscrie ca donator pe site-ul DONOR.ro. Un grup de inițiativă a creat o bază de date privată, o alternativă de căutare la nivel naţional  a donatorilor de sânge şi de transmitere a cererilor specifice de sânge pentru rezolvarea unor cazuri urgente.