Confidenţialitate

Galați: Carantină prelungită într-un sat din Ivești. Oamenii au ieșit în stradă | AUDIO

Scandal în stradă în comuna Ivești din județul Galați, unde carantina a fost prelungită pentru un sat al comunei.

De marți dimineață, începând cu ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile, se prelungeşte măsura de carantinare zonală în comuna Ivești, într-un perimetru stabilit de autoritățile județene.

Oamenii ar fi vrut ca de marți să poată părăsi fără probleme zona și s-au supărat când au aflat că restricțiile rămân în vigoare încă două săptămâni. Mulți au ieșit în stradă și cereau socoteală autorităților.

Carantina impusă prima oară la jumătatea lunii pentru un prim interval de 2 săptămâni, și prelungită acum, afectează cea mai importată comunitate de rromi din județul Galați.

Rata de infectare era acum două săptămâni între 4 și 5 cazuri la mia de locuitori, iar acum s-a dublat, arată autoritățile.

În zona de carantină se aplică toate interdicțiile și restricțiile stabilite în perioada stării de alertă. Așadar, este interzisă circulaţia persoanelor şi a vehiculelor în intervalul orar 22.00 – 06.00, se permite intrarea-ieșirea din zonă doar în interes de serviciu și pentru urgențe medicale, masca trebuie purtată peste tot afară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși