GALAȚI: Bărbat reținut pentru fals în buletine

Un bărbat din Galați a fost reținut de Poliție, pentru 24 de ore, sub acuzația de fals în înscrisuri în formă continuată.

El este bănuit că a luat bani de la sute de cetățeni din Republica Moldova ca să-i ajute să își facă buletine de Galați.

Concret, bărbatul reținut de Poliție mergea la Evidența Populației cu cetățenii moldoveni interesați să își facă acte de identitate pe Galați și declara că îi ia în spațiu, pentru a avea o adresă în buletin.
Timp de doi ani, în perioada 2016-2017, acesta a luat în spațiu, în circa 50 de metri pătrați, nu mai puțin de 1.489 de cetățeni din Republica Moldova, relatează corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.
Între timp, a intrat Poliția pe fir și a descins la locuința sa, unde nu era nici un chiriaș.
Au fost însă ridicate zeci de documente incriminatoare, precum și bani, circa 3.000 de euro, în lei și valută, sumă suspectată a proveni din taxele pe care i le plăteau cetățenii moldoveni în schimbul luării în spațiu.
Surse apropiate anchetei susțin că fiecare basarabean cotiza cu cel puțin 100 de euro și că majoritatea celor luați în spațiu nici măcar nu știau unde este adresa la care locuiau în acte.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS