Confidenţialitate

Galați: Autoritățile au găsit un spațiu unde se pot muta locatarii afectați de explozie

Potrivit raportului întocmit de Primărie, în blocul afectat de explozie, erau locuite 70 de garsoniere. 20 dintre acestea sunt avariate sever, 5 sunt distruse complet, iar restul sunt afectate în proporții diferite.

Experții au stabilit că imobilul are structură de rezistentă șubrezita de suflul puternic al deflagrației și au recomandat evacuarea tuturor locatarilor. Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a declarat pentru Europa FM că oamenii din blocul distrus de explozie vor fi cazați în internatul Grupului Școlar Metalurgic, unde sunt disponibile peste 90 de camere.

Primarul inspectează camerele pentru a vedea care sunt condițiile de cazare și dacă mai trebuie făcut ceva pentru a le asigură sinistraților un trăi decent, până se vor putea muta înapoi în casele lor. Se caută soluții și pentru a-i ajuta pe oameni să-și mute bunurile personale din garsonierele în care locuiau înainte de explozie.

În ceea ce privește consolidarea blocului afectat de deflagrație și refacerea garsonierelor, este greu de spus când se va întâmplă acest lucru și cât va costă. Garsonierele afectate de explozie sunt proprietate persoanala și autoritățile nu pot aloca bani de la buget pentru consolidare și reparație, în timp ce localatrii nu-și permit o astfel de cheltuiala. Consiliul Local Galați se va întruni într-o ședința pentru a aloca bani din fondul de rezervă al primarului pentru ajutoare de urgență acordate familiilor afectate.

Explozia provocată de o acumulare de gaz de la o butelie s-a produs, sâmbătă seară, într-un apartament din municipiul Galaţi, iar în urma deflagraţiei un copil de un an a murit, iar patru persoane – doi copii şi doi adulţi – au fost transportate la spital.