Confidenţialitate

Galați: 7 victime, în urma unui accident rutier. Șoferul era minor și băuse înainte să se urce la volan

Accident rutier soldat cu 7 victime în județul Galați. O mașină înțesată cu pasageri s-a răsturnat de mai multe ori în afara șoselei, după ce șoferul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive, a consumului de alcool și a lipsei de experiență în conducere.

Teribilul accident s-a  produs pe drumul județean ce leagă localitățile gălățene Costache Negri și Pechea.

Șapte tineri cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani s-au urcat într-o mașină furată din sat și au pornit la drum. Nu le-a păsat că la volan se afla o persoană de 16 ani, care nu avea permis de conducere și mai și consumase alcool.

După câteva sute de metri de gonit nebunește pe șosea, șoferul a pierdut controlul volanului, iar mașina a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat de mai multe ori pe câmp. Toți cei 7 tineri aflați în autovehicul au fost răniți și au ajuns la Spitalul de Urgență din Galați, cu politraumatisme care nu le pun însă viața în pericol.

Tânărul care a provocat accidentul a fost testat cu aparatul de măsurare a alcoolemiei, care a stabilit un nivel de 0,45 la mie alcool în aerul expirat.

Poliția Rutieră din Galați a deschis un dosar penal pe numele șoferului minor cu nu mai puțin de patru capete de acuzare: furt calificat, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.